En spännande vecka i Fågelboet, men för Seb Coe det hårda arbetet har bara börjat

I Fågelboet, den holländska flygmaskin Dafne Schippers gjorde det med de snabbaste kvinnors 200m i 17 år och den tredje snabbaste någonsin. Mo Farah gjorde det, hans framträdanden kanske mattas av förtrogenhet men stickningar sinnen ändå. Den amerikanska Christian Taylor gjorde det med en stigande språng av nåd och makt i tredubbla jump.Mo Farah vinner unik trippel-dubbel med 5,000m VM-guld Läs mer

Julius Yego, den kenyanska spjutkastare som lärt sig sitt hantverk på YouTube och hade det förfinas genom sin finska tränare, gjorde det med den tredje längsta kastet i historien. Men då hjärnan sparkar in med en annan tjat, deprimerande, smyga känsla.Det finns tvivel.

I Richard Moores bok The Bolt Supremacy beskriver han udda cocktail av bonhomie och sackarin som omgav sprinter är skrävlande erövring av London 2012. ”Det var berusande, nästan omöjligt att inte svepas med på denna våg av goodwill. Jag älskade det, och hatade det ”, skriver han.

Om något, Peking kändes som motsatsen. Även mitt i Bolt cirkus, som hjärtat vill att kapitulera men huvudet säger att reservera dom, någon och varje föreställning var eyed misstänkt.Idrottare, många av dem inte väl ersättning av normerna i modern sport skulle leverera karriär avgörande ögonblick de hade slogged genom månader av monoton träning i ett ögonblick av hjärtat stoppa adrenalin, sänds till världen i patenterade hyper-real stil. Senare skulle sitta i en halvtom pressrummet i tarmarna av arenan och efter halv hjärtat besvara ett par banala frågor från värden, tillfrågas om de var på droger. Det blev en dödande erfarenhet, som gjorde deras svar.

Schippers var ett typexempel. När hon stormade till seger, hälften av Twitter proklamerade sin storhet, medan den andra hälften ifrågasatte om hon var ett fusk.I hennes ögonblick av triumf, hon tillfälligt såg dyster när hon travade ut den vanliga envishet hon var ren. ”Vad mer kan jag säga?” Hon vädjade. Facebook Twitter Pinterest jamaicansk sprinter, Usain Bolt, kolliderar med en kameraman på en Segway afterwinning sin fjärde raka världs 200m rubriken

Men det är korset måste bära för historien om sin sport. Den allomfattande Justin Gatlin debatt skyms den större bilden. Om vi ​​accepterar, som många i antidopnings samhälle gör att kanske en av sex idrottare fusk då frågan blir:

Som cykling, att fans har blivit polariserad vilka?.Varje extraordinära prestanda mottas i extas av okritisk entusiasten och omedelbart fördömd av den ökande band av uber-skeptiker. Många av dem är prodding och sondering, ställa de rätta frågorna. Men den totala effekten är torr och frätande. Alltmer kan den paranoida försvars av fanatiker inte förenas med de rättfärdiga vrede dem som tror varje enastående prestanda måste vara misstänkt.

Som i cykling, berättar historia som en skeptisk öga är ibland det enda förnuftiga positionen att ta, särskilt med tanke på omfattningen av institutionaliserade dopning som verkar gå utöver idrottare och tränare till hela länder.Det är inte bara i Ryssland, Kenya, i Turkiet, i Ukraina som frågor måste besvaras. Attityden hos amerikanska Track & amp; Field – defensivt backa Gatlin vid alla tidpunkter, som sysselsätter Dennis Mitchell som coach med både tidigare förbjudna för dopning – lämnar kvardröjande concerns.Usain Bolt Pips Justin Gatlin till VM i friidrott 100m Läs mer

Men för att bli så fördomsfull att tömma en sport av alla dess glädje, all sin spontanitet, all sin förmåga att fylla hjärtat och rör själen är att förlora det helt och hållet.Lamine Diack – 82-åriga senegalesavgående presidenten som inte kan lämna för tidigt om sin sport är att återupplivas – hade det rätt för en gångs skull

Dagen före VM, mitt i en rant. om media och galna påståenden att 99% av idrottare var rena, sade han: ”Vi har inte råd att ha våra föreställningar är osäker. Om det finns några tvivel om, det är i slutet av den.”

På hans avslutande presskonferens på söndag, hans ersättare Sebastian Coe kommer utan tvekan att berömma arrangörerna för ett väl utfört arbete och lyfta fram några av de föreställningar som har lyste upp Fågelboet. Men någonstans i maggropen, kommer han att känna kampen har bara börjat.